Hvad er kognitiv terapi?

Kort sagt er det baseret på, at vi kan tænke os om og bruge vores refleksioner til at gribe fat i livet og os selv, og aktivt forsøge at ændre de ting, som vi mener skal ændres.

Det kan være utilfredsstillende livsomstændigheder, men det kan også være vores måde at være underlagt disse omstændigheder.

Nogen gange kan vi have vaner, tankemønstre og leveregler, som ikke gør det nemmere for os. Der kan i perioder være mønstre, hvor vi tænker negative automatiske tanker, som vi ikke ville tænke, hvis vi var mere ovenpå og hvis vi ikke var fanget ind i de situationer, som vi oplever som problemer.

Kognitiv terapi handler om at blive opmærksom på disse mønstre og at arbejde med at ændre dem. Man vil forsøge at se på tanker, følelser, krop og handling og i terapien sammen undersøge, hvor der kan skabes forandring

Se evt. liste over anbefalet litteratur

Velkommen

Alle kan i løbet af deres liv få problemer, hvor psyken reagerer på ens livsomstændigheder.

Erfaringen er heldigvis, at man kan gøre noget ved det.


Vi tilbyder psykoterapeutiske samtaler til voksne og unge voksne.


Vi arbejder fortrinsvis udfra kognitive terapeutiske principper og metoder, da vi ønsker at tilbyde de arbejdsformer, som der er bedst evidens for.


Vi ser frem til at modtage dig

Ventetid

For tiden er der flere der ønsker at komme i terapi hos Allan Fohlmann, end der er ledige tider, hvilket desværre giver 4 måneders ventetid.

Vi anbefaler istedet at man vælge en af vores øvrige psykologer
   
Christian Petersen-Bønding, har for tiden ledige tider
   
Vi kan også anbefale følgende meget dygtige kollegaer:
 
Marianne Kierulff ved Kongens Nytorv
 
Bente Henriksen på Frederiksberg